Bulgur diéta, diéta bulgur

80 Diéta bulgur ideas in | bulgur, ételek, ételreceptek

A bulgur régóta a közel-keleti konyha meghatározó alapanyaga.

bulgur diéta

A gabona külsőre nagyon hasonlít a rizsre, ám azzal ellentétben nem ragad össze, ráadásul gyorsabban elkészíthető: a bolti, konyhakész változatot elég forró vízzel leönteni, majd hagyni, hogy jól megszívja magát.

Mivel feldolgozása során a búzaszemek csak minimálisan sérülnek, a szemek jobban megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat.

bulgur diéta

Bulgur a diéta alatt Fogyókúrás felhasználását tekintve a bulgur kalóriaszegényebb a barna rizsnél és a quinoánál, teljes kiőrlésű gabona lévén megakadályozza a vércukorszint hatalmas kilengéseit, ezáltal hosszú időre eltelít. Kutatások szerint továbbá olyan jótékony növényi vegyületeket - elsősorban rostokat és fitonutrienseket - tartalmaz, melyek megkönnyítik a súlyfelesleg leadását.

bulgur diéta

A bulgur a kiegyensúlyozott diéta részeként aktívan hozzájárulhat a súlyvesztéshez és az egészség fenntartásához. Ha viszont a diétázó gyomorproblémákkal küzd, mindenképp forduljon orvoshoz, nehogy a magas rosttartalom bulgur diéta több gondot okozzon. Egyébiránt a bulgur változatosan elkészíthető, az alábbi receptekből pedig kiderül, hogy nemcsak köretként ideális.

bulgur diéta

Érdekeshozzászólások