Flexible diéta

flexible diéta

A Flexitarian diéta elnevezése a rugalmas - angolul: flexible - és a vegetáriánus szavak házasításából származik.

fogyi nasi

Az flexible diéta megalkotója, Dawn Jackson Blatner dietetikus célja nem csupán a karcsú alak elérése volt, hanem az egészség megőrzése is. A diéta követői közé tartozik többek között Gwyneth Paltrow Oscar-díjas flexible diéta is.

Ami viszont még valószínűbb, hogy ez az elhatározás többször is megtörténik, de a kezdeti próbálkozások kudarcba fulladtak. Ezen kudarc oka pedig nem maga a tudás hiánya, mert sokan tisztában vannak azzal, hogy hogyan lehetne helyesebb döntéseket hozni az étkezésen belül. Nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy mától nem kell a fitnesz berkekben már ikonikussá vált csirkét, rizst és brokkolit enned? Mit szólnál ahhoz, ha azt flexible diéta, hogy hosszantartó eredményeket tudsz fenntartani és változatos diétát folytatni, úgy, hogy nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről? Amit be szeretnék mutatni neked, az egy bevált étkezési alapelv, amit én magam körülbelül éve folytatok és ami egyrészt garantálja számomra az eredményeket, másfelöl élvezetes és változatos.

Az étrend segítségével néhány hónap alatt, akár 20 kiló feleslegtől is megszabadulhatsz. Flexitarian diéta A diéta alapvetően vegetáriánus alapokon nyugszik, de nem írja elő, hogy teljesen kizárd a húsfogyasztást az életedből.

étrend változtatás

A lényeg, hogy többnyire növényi eredetű ételeket fogyassz, de hetente néhány alkalommal - ha megkívánod - bátran ehetsz húst is. Öt élelmiszertípus A Flexitarian diéta alapvetően ötféle élelmiszertípus fogyasztását preferálja.

Az első csoportot Dawn Jackson Blatner új húsnak nevezi, ide tartozik a tojás, a tofu, a hüvelyesek, a diófélék és magvak. Ezekből pótolhatod a szervezet számára nélkülözhetetlen fehérjét - melyből a húsfogyasztás csökkentésével kevesebb jutna a szervezetedbe.

Search for: Flexible dieting — a rugalmas diéta lehet a fenntartható étrend?

A második csoportba a zöldségek és gyümölcsök tartoznak, a harmadik a teljes kiőrlésű gabonaféléké, a negyediket a tejtermékek teszik ki, az ötödik csoportba pedig a cukrok és fűszerek sorolandóak — minden szárított gyógy- és fűszernövény, vagy akár agavészirup is ide tartozik. A reggeli legfeljebb kalóriát tehet ki, az ebéd kalória körül legyen, vacsorára pedig körülbelül kalóriának megfelelő ételt vegyél magadhoz.

3000 kalória étrend

A tízórai és az uzsonna nagyjából kalóriát tegyen ki. Természetesen aktivitásodtól függően fogyaszthatsz több kalóriát is a nap során.

Egészségesen, szabadon- A flexible dieting Egészségesen, szabadon- A flexible dieting Dátum: Megvan ugyanakkor az a dogmatikus rendszere, miszerint vannak jó és rossz ételek. A csirke, rizs, brokkoli jó; de a kenyér, szalonna, pizza, fagyi azok rosszak. Választani kell? Vagy jó, vagy rossz?

Érdekeshozzászólások