Fogyokura szabalyok, Mi a sikeres fogyás titka?

fogyokura szabalyok

Sokan úgy érzik, csak kínzó erőfeszítésekkel érhetik el céljukat, vagyis diéta turmixpor, hogy végleg megszabaduljanak a zavaró zsírpárnáktól. Nem kell azonban végletekbe esned fogyokura szabalyok, hogy elnyerd az áhított testsúlyt.

10 szabály a folyamatos fogyásért

Elég, ha odafigyelsz az öt legfontosabb szabályra. Csak az éhségedet csillapítsd!

Ha nem a fizikai éhség, hanem más szükségletek kielégítéséért eszel, az oda vezet, hogy felesleges kalóriákat halmozol fel. Könnyen lehet azonban, hogy csak unatkozol, az evés pedig időtöltésül szolgál, vagy megpróbálod felvidítani magad a cukor segítségével, illetve egyszerűen csak azért eszel, mert szombat este mindig ezt a bizonyos ételt szoktad fogyasztani.

Az ideális fogyás hat alapszabálya

Fontos szabály, hogy felfedezd, egy-egy éhségroham inkább érzelmi vagy fizikai eredetű-e. Ha bizonytalan vagy, gondold végig a következőket. Egy bizonyos ételre vágysz éppen, vagy csillapíthatnád az éhségedet egy almával is? Az érzelmi éhség ugyanis általában egy bizonyos étel utáni vágyként nyilvánul meg.

Milyen hirtelen jelentkezett az éhség? A fizikai éhség fokozatosan jelentkezik, míg az érzelmi eredetű éhségroham hirtelen tör rád. Ha semmi másra nem tudsz gondolni, csak az evésre, próbáld meg valamivel elterelni a figyelmed. Ha most ennél, kellemes jóllakottságot vagy inkább szörnyű bűntudatot éreznél?

A diéta alapszabályai

Az érzelmi nassolás iróniája, hogy fogyokura szabalyok még rosszabbul érzed magad. Emlékeztesd magad, hogy az étel valójában nem tesz boldogabbá. Egyél mértékkel! Ha túl nagy adagot fogyasztasz, és nem hagyod abba az evést, amikor már jóllaktál, könnyen túleheted magad.

A sikeres fogyás titka: fogyókúrás alapszabályok

Az adagok méretének szabályozása a sikeres fogyás egyik kulcseleme, ezért minden étkezés előtt emlékeztesd magad, mi az, amit aznap elfogyasztottál. Íme, néhány jó tanács, hogy elkerüld el az elfelejtett kalóriákat.

fogyokura szabalyok

Figyelj az adagok méretére, ha nagyobb edényben tálalod az ételt. Mindig tányérról vagy hasonló tárolóedényből egyél. Honnan tudhatnád, mit eszel, ha nem látod szépen tálalva?

fogyokura szabalyok

Tartsd be, hogy csak a három főétkezés és a két köztes étkezés során eszel. Egyél lassan, ízlelj meg minden falatot, és amikor már nem okoz élvezetet, engedelmeskedj a tested jelzésének, és hagyd abba az evést.

A fogyókúra aranyszabályai

Húsz percbe telik, mire a teltségérzés jelzései eljutnak az agyba, tehát rágj meg alaposan minden falatot. Ne feledd, kis adagban semmi nem hizlal.

  1. Fogyás blogger
  2. 10 szabály a folyamatos fogyásért | Well&fit
  3. Írta: Elek Dóra Ami igaz, az igaz: fogyózni nem mókás, de ettől még nem kell a pokolban érezned magad.
  4. A sikeres fogyás titka. Fogyókúra alapszabályok
  5. A Kutatócentrum felmérése kapcsán főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.
  6. A fogyókúra aranyszabályai
  7. Étrend minta
  8. A diéta alapszabályai

Ügyelj a láthatatlan kalóriákra! A kalóriák a rejtőzködés mesterei.

fogyokura szabalyok

Egy evőkanál paradicsomos tésztaszósz tartalmazhat húsz kalóriát, de akár et is, attól függően, hogy a szakács használt-e az elkészítéséhez olajat, tejszínt vagy vajat.

Ezeket a láthatatlan kalóriákat nyugodtan el lehet hagyni, az étel zamatához nem igazán járulnak hozzá.

A helyes fogyókúra szabályai

Íme, néhány ötlet, hogy biztosan megszabadulj a láthatatlan kalóriáktól. Az italokat hígítsd! A szódával hígított narancslé fogyokura szabalyok bor feleannyi kalóriát tartalmaz, mint egy teljes adag. Ha hasábburgonyát készítesz, vágd nagyobb szeletekre. Minél nagyobb a felület, annál kevesebb zsírt szív magába.

Érdekeshozzászólások