Fogyás meditáció

3 kiló fogyás étvágycsökkentő kapszula

A fogyókúra fejben dől el - hangoztatják sokan, de ez alatt nemcsak azt kell érteni, hogy a tiszta elhatározáson múlik, sikerül-e a diéta, vagy sem, hanem azt is, hogy az ételhez való viszony, a hozzá tartozó gondolkodásmód határozza meg, lemennek-e végül a kilók.

Ez utóbbiban lehet az ember segítségére a meditáció. Az amerikai Észak-Karolinai Egyetem kutatásában nyolcvan fogyókúrázót követtek nyomon.

A csoport fele figyelmes evéssel és meditációval próbált fogyni, a másik fele pontosan összerakott étrendet követett. A kísérleti idő végére a tudatos étkezést követő csoport átlagosan 1,9, míg a kontrollcsoport mindössze 0,27 kilótól szabadult meg.

Ez arra enged következtetni, hogy a meditációnak és a befelé figyelésnek fontos szerepe van a fogyásban.

  • Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
  • 14 kilót fogytam, miután elkezdtem meditálni

Hogyan segít a figyelmes evés? A figyelmes evés elmélete lényegében arra sarkallja a fogyni vágyókat, hogy figyeljenek oda a testük jelzéseire, arra, mikor éheznek meg, és mikor érzik telve magukat - számos túlsúlyos ember ugyanis nem ismeri fel ezeket a jelzéseket.

Kezdetben még arra is képtelen voltam, hogy nyugodtan üljek egy helyben.

Ezenkívül fontos, hogy a diétázó evés közben ne csináljon semmi mást. Jól rágja meg az ételt, figyelje az ízét és az állagát.

A folyamatos stressz radikális hatással van a szervezetre. Bár előfordul, hogy éppen hirtelen fogyást okoz, az sem ritka, hogy a hormonok termelődése a plusz kilók gyors felszedését eredményezi.

Ettől hamarabb jóllakik, fogyás meditáció élénkebben diéta utáni zabálás majd az emlékezetében a tény, hogy már evett, tehát később fog megéhezni.

Az ételemlékezet javítása különben is az alapja lehet az elhízás elleni harcnak egy másik tanulmány szerint.

Azért fogytam, mert elkezdtem meditálni.

A napi húsz perces meditáció is ugyanezt a fogyás meditáció szolgálja. Ebben a húsz percben a meditatív állapot segít lecsendesíteni az elmét, illetve figyelni a test jelzéseit, így könnyebb odafigyelni arra is, hogy mikor éhezik meg az ember. Nem utolsósorban a meditáció a Harvard Egyetem kutatása szerint nagyban segít csökkenteni a mindennapi stressz, ami élen jár az elhízást okozó környezeti tényezők között.

Fogyás - Hipnózis

Az eredmények arra utalnak, hogy a figyelmes evés és a fogyókúra között reláció áll fenn, és okkal feltételezhető, hogy napi húsz perc meditáció nagyban hozzájárul a fogyáshoz. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a tanulmány nem reprezentatív, hiszen mindössze nyolcvan alany vett benne részt, és a kontrollcsoportot nem bátorították szigorúbb fogyókúrára vagy mozgásra úgy, mint a vizsgált csoportot.

A figyelmesen evők csoportjának ráadásul nem írtak elő étrendet, így könnyen ehettek akár jóval kevesebbet is, mint a kontrollcsoport.

A cikk az ajánló után folytatódik Zárd ki a világot! A nárd, az édesnarancs és a tömjén egyvelegével nyújt segítséget a Meditation illóolaj, melyet nemcsak meditáláshoz, hanem jógázáshoz és elalváshoz is bátran használhatsz. Ha folyton pörögnek a gondolataid és nehezen tudsz kikapcsolni, ez segíteni fog.

  • Hadd meséljek egy picikét arról, hogy mi is a meditáció, milyen dolgokra tudod használni, és hogyan járulhat hozzá a fogyásodhoz.

Itt olvashatsz bővebben a termékről. Promóció Az viszont biztos, hogy a meditáció és az odafigyelve evés sokat segíthet egy fogyókúra során.

gluténmentes diéta hatása etrend rendeles

Hiszen mindkettő segít tudatosítani a célokat, és csökkenteni a környezeti stresszt, ami már önmagában is nagy eredmény, főleg egy szigorúbb diéta első, ideges időszakában. Feszesítő gyakorlatok Ha a diéta mellé egy kis fogyás meditáció is szeretnél beiktatni az életedbe, próbáld ki ezeket a gyakorlatokat!

fogyas gepekkel hatékony fogyókúra 50 felett

Gyönyörű, szálkás testet csinálnak, és könnyedén, akár otthon is végezheted őket. A képek forrás: Getty Images Hungary.

Érdekeshozzászólások