Glomerulonephritis diétája, A nefrózis szindróma kezelése

A nefrózis szindróma tünetei

A betegség leggyakrabban különböző fertőző betegségek nyomán jöhet létre, mint például a HIV-fertőzésa Hepatitis B-Ctovábbá különböző autoimmun betegségek például SLE glomerulonephritis diétája, allergiás megbetegedésekvagy rosszindulatú daganatok gyomorrákhörgőrákleukémia következményeként is kialakulhat.

glomerulonephritis diétája

Bizonyos gyógyszerek, mint például a penicillamin szedése, valamint heroin fogyasztása következtében is felléphet a kórkép, bár sok esetben nem lehet egyértelmű kiváltó tényezőt megnevezni. Hirdetés A nefrózis szindróma formái A két leggyakoribb forma membranózus glomerulonephritis, minimal change glomerulonephritis mellett a nefrózis szindróma ismert típusa még a fokális szegmentális szklerotizáló glomerulonephritis, és a legritkábban előforduló membranoproliferatív glomerulonephritis.

A nefrózis szindróma ritkább okai közé tartozik a cukorbetegségaz amyloidosisa vesevéna trombózisilletve egyes epilepszia ellenes gyógyszerek alkalmazása.

Tej, tejtermékek Mivel állati eredetű, teljes értékű fehérje forrás, ezért mennyisége korlátozott. Attól függ, hogy mikor és mivel fogyasszuk őket. Tej, kefír stb.

A nefrózis szindróma tünetei Leggyakoribb tünetként említhető a vér alacsony albuminszintje az albumin egy vérben található fehérje és magas nátriumszintje miatt létrejött ödéma-képződés, mely eleinte a lábszárakon, később testszerte jelentkezik. Idővel a hasüregben is felgyülemlik a folyadék, valamint tüdőödéma is kialakulhat, mely fulladást, nehézlégzést okoz. Súlyos esetben akár szívelégtelenség is felléphet.

glomerulonephritis diétája

A beteg a veséken keresztül a vizelettel nagy mennyiségű fehérjét ürít. A fokozott fehérjevesztés során a beteg a szervezet számára igen fontos fehérjéket immunoglobulinokat és antitrombin III-at is veszít, melyek miatt nő a glomerulonephritis diétája kialakulására való hajlam, és a trombózis létrejöttének a kockázata is.

glomerulonephritis diétája

Jellemző a vér magas zsírtartalma. Mind a lipoproteinek mennyisége, mind a koleszterin- és trigliceridszint megemelkedik. Előrehaladott stádiumban az eddig felsorolt tünetekhez magasvérnyomás-betegség és veseelégtelenség is társulhat, valamint további szövődményként idővel az erek elmeszesedése is megfigyelhető.

glomerulonephritis

Előző oldal.

Érdekeshozzászólások