Koleszterinszegény étrendek. Békés megyében is ingyenes jogsegélyszolgálat

Koleszterinszegény diéta

Ezt nevezik ártó koleszterinnek, ez rakódik le az érfalban.

koleszterinszegény étrendek

Ez az úgynevezett védő koleszterin, mely megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfal belső felületén, valamint képes a már fehérjeporos diéta koleszterint felvenni és kiüríteni a szervezetből.

Ezt a védőhatást csökkenti és a szívinfarktus koleszterinszegény étrendek emeli: a dohányzás, elhízás, mozgásszegény életmód, magas triglicerid szint.

koleszterinszegény étrendek

A helyes táplálkozással nagymértékben csökkenhet az erekben a lerakódás ill. A diétában a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérféleségek és péksütemények, az étkezési búzakorpával dúsított termékek, a zöldfőzelékek és gyümölcsök kapják a fő szerepet.

koleszterinszegény étrendek

Nem fogyasztható a sertészsír, szalonna, tepertő, liba- kacsazsír, zsíros húsok, belsőségek, tojás, zsíros- tej és tejtermékek tejszín, vaj, ömlesztett sajtok. Ételkészítéshez étolajat és Ráma margarint használjunk.

Életem eddigi legjobb fogyókúrája 1. rész BF

A táplálékkal felvett zsiradékok fajtája döntően befolyásolja a koleszterinszintet. Zsírsavak fajtái — telített zsírsavak — telítetlen zsírsavak — egyszeresen — többszörösen Az állati eredetű élelmiszerek főleg telített, a növényiek egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Az utóbbiak fogyasztása eredményesen csökkenti a koleszterinszintet. Fontos, hogy gyakran együnk, de egyszerre mindig keveset.

koleszterinszegény étrendek

Lényeges a testmozgás, mivel ezzel emelhető a vérben a HDL, azaz a védő koleszterin szintje. Klinikai tápszerek a koleszterinszegény diétában A Nutridrink, mint teljes értékű, ízesített, fogyasztásra kész tápszer nagyon koleszterinszegény étrendek beilleszthető a diétába, mivel zsiradék tartalma kizárólag növényi eredetű és optimális a zsírsav összetétele.

koleszterinszegény étrendek

Vitamin és ásványi anyag tartalma hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ugyanez mondható el a Nutrison powderről, mely kiválóan helyettesítheti az ételekben a tejfölt és a tejszínt.

koleszterinszegény étrendek

Érdekeshozzászólások