Koplalással fogyni.

black latte fogyás

Search for: Lehet-e fogyni koplalással? A táplálkozási ismeretekkel nem rendelkezők számára kézenfekvőnek tűnik, hogy a súlyfelesleget legegyszerűbben úgy tudják leadni, ha kevesebbet esznek.

A dietetikus szerint 40 felett már nem segít a koplalás a fogyásban - gyommentes.hu

Elsőre könnyen kivitelezhetőnek és hatásosnak tűnik a dolog. Mégsem ér vele célt senki. Miért van ez?

kalóriadeficit fogyáshoz

Ahhoz, hogy megértsük, miért nem vezet célra a koplalás, ismernünk kell testünk működését. Nagyon leegyszerűsítve ez úgy néz ki, hogy a szervezet zsírt csak akkor mer égetni, ha valóban feleslegesnek ítéli meg, és biztosítva látja az utánpótlást.

Lehet-e fogyni koplalással?

Paradoxnak tűnhet, de az izomzat az életben maradás szempontjából nem annyira fontos, mint a zsírszövet. Ha a szervezetünk úgy ítéli meg, hogy éhezés esete áll fenn, elkezd mindent raktározni. Koplalással fogyni a következő étkezéssel meg is történik, ami nem sportoló átlagemberek esetében jellemzően óra múlva, egy koplalós diétát követőnél pedig még ennél is később esedékes. A mérleg valóban kevesebbet fog mutatni pár hét koplalás után.

De valahogy a tükörből mégsem egy szálkás, zsírmentes fizikum tekint vissza. Az éhezés ugyanis azt fogja eredményezni, hogy a testünk elkezdi lebontani az izomszövetet.

lassú anyagcsere fogyás

Az izomzat ugyanis korántsem annyira létfontosságú ebben az esetben, mint a zsírraktáraink. Na és miért látványos ilyenkor, amit mérleg mutat?

1 hét fogyni

Hát azért, mert egységnyi térfogatú izom sokkal sűrűbb, ebből következően nagyobb tömegű, mint a zsírszövet. Pontosan ezért érdemes először egy kis izmot felszedni, mert így, gyorsabb anyagcserével könnyebben tudunk zsírt égetni. A tipikus jojódiéta effektus tehát ebből gyökeredzik. A mérleg fogyást jelez, boldogan elkezd zabálni, és a koplalással fogyni szervezet minden egyes kalóriát zsírban fog raktározni.

fogyás zsírral

Mindegy, csak dolgozni ne kelljen, mert az kényelmetlen és fárasztó. A helyes étrend a koplalással pont ellentétes: az étkezések között nem telik el 3 óránál több, és a precízen kiszámolt napi tápanyagmennyiség arányosan oszlik el bennük. A fogyáshoz vagy az alacsony szénhidráttartalmú, vagy a ketogén diéta a legjobb.

A népszerűségi versenyt nem fogják megnyerni, hiszen káposztalevesvagy az éhezés a kettő között nincs nagy különbség sokkal könnyebb megoldást ígér.

ch szegény diéta

Érdekeshozzászólások