Lovak étrendje. A lovak táplálkozása

lovak étrendje

lovak étrendje

Lovas cikkek A ló helyes takarmányozása A lótartás legalapvetőbb és az egyik legfontosabb része, hogyan, mivel és milyen módon etetjük őket.

Ezen rendkívül kényes állatoknál, fontos kérdés az étrend kialakítása.

lovak étrendje

Célszerű a következő elemeket tartalmazó ételsort alapul venni az abrakoláshoz. Ebből kifolyólag ügyeljünk arra, hogy legyen mindig elérhető friss víz számukra. Szénhidrátok: cukor, keményítő és a rostok különböző részei.

Mit esznek a lovak télen?

A cukormelaszon kívül a fűnek is relatív magas a cukorszintje. A keményítő pedig a gabonafélékben van jelen. Zsírok, olajok: a szénhidrátokhoz képest szoros az energiatartalmuk.

lovak étrendje

Rost: mértéke leginkább a fűben, szénában és a szalmában számottevő. Protein: lebontás lovak étrendje aminosavakká alakul és a növekedésben, lovak étrendje növelésben és a test szöveteinek megújulásában játszik szerepet.

Nyergelés

Ásványok: a legfontosabb ásványi anyagok a Kalcium és a Foszfor, az ideális egyensúlyi szint elérését e két alkotó arányos bevitelével érjük el. Magnézium, Kálium, Nátrium is megtalálható egy egészséges ló szervezetében.

lovak étrendje

Vitaminok: a jelenlétük nélkülözhetetlen, ellenben ügyeljünk a mértékletességre, ugyanis a túlzott vitamin bevitele akár halálos kimenetelű is lehet. Etetési szabályok: A sokszor keveset elvet követve ügyeljünk a rendszerességre, hogy mindig ugyanabban az órában abrakoljunk.

  1. Tedd jobbá négylábú barátaid napját olyan nyalánkságokkal, amikről nem is hitted volna, hogy a lovak megőrülnek értük.
  2. Megosztás Megosztás Az olajak etetése számos okból előnyös lovad számára: támogatod vele lovad immunrendszerét, állóképességét, a bőr, a szőrzet és a paták állapotát, az izmok, az ízületek és a légzőrendszer működését.
  3. Megosztás Megosztás Bizonyára te is hallottad már ezt a mondást: "annyi idős vagy, amennyinek érzed magad.
  4. A ló helyes takarmányozása - Nyeregvilág - Lovak etetése, ellátása
  5. A lovak étvágya megfelelő.
  6. A lovak patáját takarítsuk ki patakaparóval és keféljük végig a patakaparó másik felével, majd csináljuk meg ezt a folyamatot mind a négy lábon.

Minimum kétszer etessünk naponta, de a ló súlyához, korához és az elvégzett munkához igazodva alkalomra is növelhetjük az etetések számát. Az étrendváltoztatás fokozottan menjen végbe. A munka után egy, előtte legalább két órával ne etessük a lovat.

lovak étrendje

A helytelen abrakolás számos rendellenességhez vezethet: Bélgörcs kólikapatairha gyulladás laminitisizom merevség azoturiastb. Kólika okai lehetnek:.

lovak étrendje

Érdekeshozzászólások