Étrend futóknak

FUTÓK HELYES ÉTKEZÉSE I. RÉSZ - EDZÉS ELŐTT – Panhellen

A kiegyensúlyozott étrend mellett manapság népszerű téma a sporttáplálkozás.

Jóga futóknak és sportolóknak - 30 perc nyújtás, kimozgatás a mindennapokra

Bár ez is az egészséges étkezés alappillérein nyugszik, az egyéni, sportági célok, valamint a fokozott energialeadás miatt a sportolói étrend bizonyos fokig eltér az átlagember táplálkozástól. A tápanyagok felhasználásának sorrendje függ a sport tevékenység idejétől és intenzitásától.

Írta: Váczy Anikó Egy sikeres verseny mögött sokkal több rejtőzik, mint a kitartó edzések. Ahhoz, hogy a maximumot tudd kihozni magadból, megfelelő táplálékokkal kell feltölteni a szervezeted.

Nyugalomban pl. Ahogy növeljük a testmozgás időtartamát, úgy válnak egyre fontosabb üzemanyaggá a szénhidrátok.

Twitter Pinterest Az igazság az, hogy az étrendek olyanok, mint az edzéstervek. Nincs olyan, ami mindenkinek megfelel. És olyan sem, ami mindig jó.

Ebből következik, hogy futóedzések és -versenyek alatt a legfőbb, legfontosabb energiaszolgáltatók a étrend futóknak. Miért fontos a fehérje?

hashajtó fogyás gyakori kérdések

Bár a fehérjéket is az energiát adó tápanyagokhoz soroljuk, legnagyobb szerepük mégis a szövetek pl. Ez bekövetkezhet órát meghaladó éhezés, huzamosabb ideig tartó alacsony szénhidráttartalmú diéta esetén. Az izmok leépülése ülőmunkát végzők számára sem előnyös, aktív emberek esetén pedig egyértelműen kedvezőtlen!

mivel lehet lefogyni

Ne féljünk a szénhidráttól! Ahhoz, hogy az edzések hatékonyak legyenek, a versenyek pedig eredményben gazdagok, elengedhetetlen a megfelelő étrend futóknak és minőségű szénhidrát elfogyasztása. Hosszú távú mivel fogyjak le alatt az agyunk sem működik megfelelően; fáradékonyabbak, ingerültek leszünk.

Szöveg: Csanaky Lilla Frissítve: Pár egyszerű szabály betartásával már kezdőként is sokat tehetsz azért, hogy jobb futóvá válj. Az edzéseken elért sikerek hatalmas lendületet adhatnak az élet egyéb területén tervezett változtatásokhoz is. Ahhoz, hogy hosszú távon sérülésmentesen és töretlen lelkesedéssel fejlődj a futásban, a terhelés lépcsőzetes emelésére van szükség.

A sporttevékenységet mindig feltöltött szénhidrát- más néven glikogénraktárakkal kell megkezdeni! Erre azért van szükség, mert a zsiradékok és a fehérjék több időt töltenek a gyomorban, lassabban emésztődnek, ezáltal kellemetlen érzést pl.

könnyű fogyás 1 hét alatt

Ráadásul — ahogy már megtudtuk — nem ők az elsődleges energiaforrásaink futás közben. A futást megelőző menünek négy fő feladata van: megakadályozza az izomzat fehérjéinek lebontását, segít elkerülni az alacsony vércukorszintet és annak tüneteit, mint pl.

étrend készítő

Érdekeshozzászólások