Étrendek fajtái, A legnépszerűbb diéta típusok és fajták összehasonlítása

Tétel A diéta eredeti jelentése ellátás, étrendápolás.

mibiomi patches vélemények

Mai jelentése gyógyélelmezés. A diétás étrend előállításával a beteg minél előbbi gyógyulását kívánjuk elérni.

Így néz ki egy nap a ketogén diétán

Azokat a táplálkozási szabályokat, amelyek e cél megvalósítására szolgálnak, diétás előírásoknak nevezzük. Az étrend jellemzője a tiltás volt, a diétát a kímélendő szervről nevezték el. Hibája, hogy nem vette figyelembe azokat a tápanyagokat, melyek a beteg gyógyulásához feltétlenül szükségesek.

A korszerű diétás előírások azt hangsúlyozzák, amire a betegnek szüksége van, amelyek elősegítik gyógyulását.

Ezek is érdekelhetnek

Az alkalmazott diétát orvos írja elő, a étrendek fajtái kezelést dietetikus vagy diétás főnővér határozza meg. Az előírt diétát az ápolónak kell betartatnia. Feladata, hogy a beteg a személyre szabott diétát kapja meg.

Flexitariánus étrend Vegán étrend A vegetáriánusok étrendje gyümölcsökből, zöldségekből, gabonafélékből, zsírokból és fehérjékből áll. Az állati fehérjét az étrend fehérjében gazdag növényi ételekkel pótolja, ilyen például a tofu, a magvak, hüvelyesek, diók. A vegetáriánus étrend egyes fajtái a tejtermékek fogyasztását engedik, mások nem. Ami semmiképpen nem lehet a fogyasztható ételek listáján azok a húsok sertés, borjú, marhahús alapú összetevők, szárnyasok, halak, tenger gyümölcsei. Súlycsökkenés: A vegetáriánusok a kevesebb zsírsavbevitel és a magas rostfogyasztás miatt többnyire sokkal ritkábban küzdenek súlyfelesleggel, mint az állati táplálékokat fogyasztók.

A legtökéletesebb diétás étrend sem ér semmit, ha a beteg nem, vagy alig eszik belőle. A diétákat tápanyagtartalmuk alapján csoportosítjuk, és az elkészítésükkor alkalmazott konyhatechnikai eljárás szerint osztályozzuk.

Tartalomjegyzék

Vesegyulladás, köszvény. Idült veseelégtelenségben, napi g fehérje. Keringési betegségekben, epeút, epehólyag,- betegségekben, krónikus gastritis esetén.

heti 3-4 kg fogyás

Általában dúsítani kell a megfelelő tápanyagtartalom miatt. Fontos az étvágygerjesztő tálalás. Nem tartalmazhat emészthetetlen növényi és állati eredetű rostokat.

Szeretnél értesítést kapni a legújabb tartalmakról?

A főzelékeket pürésítik. Bélrenyheség, diverticulosis, vastagbél carcioma, magas vérzsírszinttel járó betegségekben.

gallmet n fogyás

A rostok bevitele lényeges a terápiában. Rostok közé soroljuk: cellulóz, hemicellulóz, pektin, lignin.

Érdekeshozzászólások