Ulcerosa etrend, 1. Korlátozza a tejtermékek fogyasztását!

ulcerosa etrend

ulcerosa etrend fogyas 2 honap alatt

És bár sok esetben a gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékony hatással van a bélgyulladásos betegségekre, fontos megjegyezni, hogy azoknál a Crohn-betegségben szenvedő betegnél, akiknél fennáll a bélszűkület állapota, a túlzott rostbevitel veszélyes lehet. Már számos olyan diéta létezik, amely az IBD mellett sem okoz további problémákat, ideértve a mediterrán étrendet, a specifikus szénhidrátdiétát, a Crohn-betegek diétáját, az autoimmun-protokoll étrendet vagy a FODMAP fermentábilis oligoszacharidok, diszacharidok, monoszacharidok és poliszacharidok diétát.

ulcerosa etrend zöld kávébab tabletta

Az IBD Nemzetközi Szervezetének kutatói ezeket az étrendeket vizsgálták, azonban jobbnak látták, ha nem az egyes diétákkal kapcsolatban, hanem csak bizonyos összetevőkre korlátozva fogalmaznak meg ajánlásokat.

Minden IBD-betegnek követnie kell orvosa utasításait, hiszen általában több vizsgálatot követően adnak táplálkozási tanácsokat.

ulcerosa etrend fogyókúrás italok

A legfrissebb iránymutatások jó kiindulási alapot ulcerosa etrend, azonban fontos, hogy mindig figyeljük a tüneteket, hiszen minden étrendet a lehető leginkább személyre kell szabni.

Érdekeshozzászólások