Yasminelle fogyás

yasminelle fogyás

Milyen típusú gyógyszer a Yasminelle és mire alkalmazható? Tudnivalók a Yasminelle alkalmazása előtt Általános megjegyzések A Yasminelle alkalmazásának megkezdése előtt olvassa el a 2. Különösen fontos elolvasnia a vérrögök képződésre utaló tüneteket - lásd yasminelle fogyás. A Yasminelle filmtabletta szedése előtt kezelőorvosa a személyes kórelőzményére és közeli rokonai betegségére vonatkozó kérdéseket fog feltenni.

alacsony kalóriás étrend mennyi idő alatt indul be a fogyás

A kezelőorvos megméri a vérnyomását, és személyes állapotától függően további vizsgálatokat is végezhet. Ebben a tájékoztatóban több olyan helyzetet is bemutatunk, amikor abba kell hagynia a Yasminelle szedését, vagy amikor csökkenhet a tabletta megbízhatósága. Ilyenkor ne éljen szexuális életet, vagy használjon egyéb, nem hormonális fogamzásgátló módszert pl.

YASMINELLE filmtabletta betegtájékoztató

Ne alkalmazza a naptármódszert vagy a hőmérsékletmérés módszerét. Ezek a módszerek megbízhatatlanok lehetnek, mivel a Yasminelle szedése befolyásolja a testhőmérséklet és a méhnyak-váladék havi változásait.

Mikor nem szabad alkalmaznia a Yasminelle filmtablettát? Nem szabad szednie a Yasminelle-t, ha az alább felsorolt állapotok valamelyike fennáll Önnél. Tájékoztassa a kezelőorvosát, ha az alábbi állapotok bármelyike fennáll Önnél. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel, hogy melyik születésszabályozó módszer lenne megfelelőbb az Ön számára.

Ne alkalmazza a Yasminelle filmtablettát - ha vérrög van vagy valaha volt a lábszárának mélyvénás trombózis, MVTtüdejének tüdőembólia, TE vagy más szervének vérerében; - ha tudomása van arról, hogy véralvadási zavarban szenved - például protein C-hiány, protein S-hiány, antithrombin-III-hiány, az V.

Ez okozhat viszketést, bőrkiütést vagy duzzanatot. Különleges betegcsoportokkal kapcsolatos további információk Gyermekek és serdülők A Yasminelle nem alkalmazható azoknál a lányoknál, akiknél a menstruációs ciklusok még nem kezdődtek el. Idős nők A Yasminelle nem alkalmazható a mentsruáció elmaradását a menopauzát követően. yasminelle fogyás

fogyókúra 150 kg felett singh viki fogyása vélemények

Májkárosodásban szenvedő nők Ne szedje a Yasminelle-t, ha májbetegsége van! Lásd még a "Mikor nem szabad alkalmaznia a Yasminelle filmtablettát? Vesekárosodásban szenvedő nők Ne szedje a Yasminelle-t, ha csökkent veseműködése vagy akut veseelégtelensége van!

Betegtájékoztató

Figyelmeztetések és óvintézkedések Mikor forduljon a kezelőorvosához? Sürgősen forduljon orvoshoz - ha vérrögre utaló tünetet észlel, ami azt jelentheti, hogy vérrög képződött a lábszárában azaz mélyvénás trombózisa tüdejében azaz tüdőembóliaszívrohama vagy szélütése gyors és egyszerű fogyás lásd a "Vérrögök" című pontot. E súlyos mellékhatások tüneteinek leírásáért kérjük, olvassa el a "Hogyan ismerhető fel a vérrög" című részt.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő állapotok fennállnak Önnél: Néhány esetben yasminelle fogyás Yasminelle vagy egyéb kombinált hormonális fogamzásgátló szedésekor fokozott elővigyázatossággal kell eljárnia, sikeres fogyás történetek képekkel lehetséges, hogy orvosának rendszeres vizsgálatot kell végezni Önnél.

Ha ezek az állapotok a Yasminelle alkalmazása során alakulnak ki, vagy súlyosbodnak, akkor erről tájékoztatnia kell a kezelőorvosát: - ha Önnek vagy közeli hozzátartozójának mellrákja van vagy volt valaha; - ha máj- vagy epebetegségben szenved; - ha cukorbeteg; - ha gyulladásos bélbetegségben Crohn-betegség vagy fekélyes vastagbélgyulladásban kolitisz ulceróza szenved; - ha Ön hemolitikus urémiás szindrómában szenved HUS - egy olyan véralvadási zavar, ami veseelégtelenséget okoz ; - ha sarlósejtes vérszegénységben szenved a vörösvérsejtek örökletes betegsége ; - ha emelkedett a vérzsírszintje hipertrigliceridémiavagy a családi kórtörténetében szerepel ilyen állapot.

A hipertrigliceridémiát összefüggésbe hozták a hasnyálmirigy-gyulladás pankreatitisz kialakulásának emelkedett kockázatával; - ha műtéti beavatkozást szükséges végezni Önnél, vagy hosszú ideig fekvőbeteg lásd a "Vérrögök" pontot ; - ha nemrégiben szült, akkor Önnél fokozott a vérrögök kialakulásának kockázata.

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy a szülés után mennyi idő elteltével kezdheti meg a Yasminelle szedését; - ha Önnél a bőr alatt lévő vénák gyulladása áll fent felszínes tromboflebitisz ; - ha Önnek visszértágulatai vannak; - ha epilepsziás lásd 2 pont: "Egyéb gyógyszerek és a Yasminelle" ; - ha Ön szisztémás lupusz eritematózuszban szenved SLE - egy olyan betegség, ami a természetes védekezőképességét befolyásolja ; - ha olyan betegsége van, ami a korábbi terhesség vagy nemi hormonok alkalmazása alatt jelentkezett: például hallásvesztés, vérképzési betegség porfíriahólyagos bőrkiütés a terhesség alatt terhességi herpeszaz idegek olyan betegsége, ami a test hirtelen mozgásaival jár Sydenham-féle kórea ; - ha májfoltjai vannak, vagy voltak valaha sárgásbarna bőrelszíneződés, főleg az arcon és yasminelle fogyás nyakon, úgynevezett "terhesség foltok" ; ebben az esetben kerülje a napozást vagy ultraibolya sugárzást pl.

Amennyiben az angioödéma tüneteit tapasztalja mint pl.

YASMINELLE filmtabletta betegtájékoztató Yasminelle fogyás

VÉRRÖGÖK A kombinált hormonális fogamzásgátlók, mint például a Yasminelle, alkalmazása növeli a vérrögök kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem használna ilyen készítményt. Ritka esetben egy yasminelle fogyás elzárhat egyes vérereket, és ez súlyos problémákhoz vezethet. A vérrögök által okozott problémákból történő felépülés nem mindig teljes. Ritkán súlyos, tartós hatások maradhatnak vissza, illetve nagyon ritkán ezek halálos kimenetelűek is lehetnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a Yasminelle alkalmazása következtében kialakuló, ártalmas vérrögök előfordulásának összesített kockázata alacsony.

Leggyakrabban a kombinált hormonális fogamzásgátló alkalmazásának első évében alakulnak ki. Mikor a legnagyobb a vérrögök kialakulásának kockázata?

Yasminelle??? | nlc

A vénás vérrögök kialakulásának kockázata a kombinált hormonális fogamzásgátló legelső alkalmazásának első évében a legmagasabb. A kockázat akkor is magasabb lehet, ha egy 4 hetes vagy hosszabb szünet után újrakezdi a kombinált hormonális fogamzásgátló akár ugyanazon készítmény, akár másik alkalmazását. Az első évet követően a kockázat alacsonyabb lesz, de még mindig magasabb marad annál, mint ha nem szedne semmilyen kombinált hormonális fogamzásgátlót.

Amikor abbahagyja a Yasminelle szedését, akkor a vérrögök kialakulásának kockázata néhány héten belül visszaáll a normális szintre.

Fogyás Lawton. Offlineshop

Mi a kockázata a vérrögök kialakulásának? Ez a kockázat az Ön VTE-vel kapcsolatos természetes kockázatától, valamint az Ön által alkalmazott kombinált hormonális fogamzásgátló típusától függ. A Yasminelle alkalmazása mellett a lábszárban vagy tüdőben MVT vagy TE kialakuló vérrögök összesített kockázata alacsony.

A vénás vérrögök kialakulásának kockázatát növelő tényezők A Yasminelle alkalmazása mellett kialakuló vérrögök kockázata alacsony, de bizonyos állapotok emelik ezt a kockázatot.

Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok

Ebben az esetben Önnek örökletes véralvadási zavara lehet; - ha Önnél műtéti beavatkozást szükséges végezni, vagy valamilyen sérülés vagy betegség miatt hosszabb ideig fekvőbeteg, illetve ha a lábszára gipszkötésben van.

Lehet, hogy abba kell hagyni a Yasminelle alkalmazását a műtét előtt néhány héttel, vagy amíg kevésbé mozgékony.

epebeteg diéta 2000 kalória étrend

Ha abba kell hagynia a Yasminelle alkalmazását, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mikor kezdheti el újra; - az életkor előrehaladtával különösen 35 éves életkor felett ; - ha néhány héten belül gyermeket szült. A vérrögök kialakulásának kockázata annál jobban emelkedik, minél több ilyen állapottal rendelkezik.

A vénás vérrög képződés kockázatát fogamzásgátlót szedők esetében a következők növelik: időskor, ha túlsúlyos, ha közeli hozzátartozójának fiatal korában vérrög volt valaha a lábában, a tüdejében pulmonáris embólia vagy egyéb szervébenha műtét, illetve tartós mozgáskorlátozottság előtt áll vagy súlyos balesete volt vagy hosszú ideje ágyhoz kötött. Fontos, hogy előre közölje orvosával, hogy Yasminelle tablettát szed, mivel előfordulhat, hogy abba kell hagyni a szedését.

A 4 óránál hosszabb repülőút átmenetileg fokozhatja a vérrögképződés kockázatát, különösen akkor, ha a felsorolt tényezőkből néhány fennáll Önnél. Feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvosát az Önre vonatkozó fenti állapotokról, még akkor is, ha nem biztos bennük. Kezelőorvosa eldöntheti, hogy abba kell-e hagyni a Yasminelle alkalmazását.

A helyes étrend súlygyarapodás tanácsot és útmutatást Yasmin fogyás vagy gyarapodás, További ajánlott fórumok: Az első generációs tabletták ösztrogén- és progeszterontartalma nagyon magas volt. Ma már a készítmények jelentősen kevesebb hormont tartalmaznak. A fogamzásgátlók és a hízás összefüggéseiről szakértőnket, dr. Oláh Orsolyát kérdeztük.

Ha a fenti állapotok bármelyike változik a Yasminelle alkalmazása során, például egy közeli családtagnál ismeretlen okból trombózis alakul ki, vagy Ön sokat hízik, tájékoztassa a kezelőorvosát. Csakúgy mint a vénás vérrögök, az artériás vérrögök is súlyos problémákat okozhatnak. Például szívrohamhoz vagy szélütéshez sztrókhoz vezethetnek.

A Fogyás Alapjai - Ahogy A Fogyás Valójában Működik (E01) - 2021

Az artériás vérrögök kialakulásának kockázatát növelő tényezők Fontos megjegyezni, hogy a Yasminelle alkalmazása mellett kialakuló szívroham vagy szélütés kockázata nagyon alacsony, de emelkedhet: - az életkor előrehaladtával 35 éves életkor felett ; - ha dohányzik. Ha kombinált hormonális fogamzásgátlót alkalmaz, mint például a Yasminelle, javasolt, hogy szokjon le a dohányzásról.

Yasminelle fogyás Ha fogyni akarsz, nem mindegy, milyen zöldséget eszel.

Ha nem tud leszokni a dohányzásról és 35 évesnél idősebb, akkor kezelőorvosa más típusú fogamzásgátló alkalmazását is javasolhatja; - ha túlsúlyos; - ha magas vérnyomásban szenved; - ha valamelyik közvetlen családtagjának fiatal életkorban körülbelül 50 éves kora előtt szívrohama vagy szélütése volt.

Ebben az esetben Önnél is magasabb lehet a szívroham yasminelle fogyás a szélütés kockázata; - ha Önnek, vagy valamelyik közvetlen családtagjának magas a vérzsírszintje heti yasminelle fogyás időseknek vagy triglicerid ; - ha migrénes fejfájása szokott lenni, különösen akkor, ha aurával járó migrénről van szó; - ha yasminelle fogyás szívproblémája van szívbillentyű-rendellenesség, pitvarremegésnek nevezett ritmuszavar ; - ha cukorbetegségben szenved.

Ha a fenti állapotok közül Önnél egynél több áll fenn, vagy ha ezek közül valamelyik nagyon súlyos, akkor a vérrögök kialakulásának kockázata még magasabb.

acai berry 900 vélemények mit tegyek ha inzulinrezisztensként fogyni szeretnék

Ha a Yasminelle alkalmazása során a fenti állapotok bármelyike változik, például ha dohányozni kezd, vagy egy közeli családtagnál ismeretlen okból trombózis alakul ki, illetve Ön sokat hízik, tájékoztassa a kezelőorvosát. A Yasminelle és a rákos megbetegedés Valamivel gyakrabban diagnosztizálnak mellrákot a kombinált fogamzásgátló tablettát használó nők között, de nem tisztázott, yasminelle fogyás a különbséget valóban a tabletta okozza-e.

Lehetséges, hogy azért fedeztek fel több esetben daganatot a kombinált készítményt szedők esetében, mert őket gyakrabban vizsgálta meg orvosuk. A mellrák előfordulása fokozatosan csökken a kombinált hormonális fogamzásgátlók szedésének abbahagyása után.

Érdekeshozzászólások